Makeblijde

Jij bent uniek, met je eigen stem en karakter. Bij Makeblijde mag je dat zijn. We versmelten samen tot een krachtige groep, met een eigen, uniek geluid. We zingen alle genres, van klassiek tot pop. Zo laten we elke muziekstijl schitteren in haar eigenheid.

 

 


PRAKTISCH

Repetities: Zaterdagochtend, 10u00 - 12u30

Locatie: Turnzaal De Zonnewijzer, Zele


INTERESSE?

Laat hieronder een bericht achter en we contacteren jou zo snel mogelijk terug.

Dirigent - Filip Haentjens

Toen Gabriël Verschraegen, het toenmalige hoofd van het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent me vroeg ‘waarom wil jij muziek studeren aan ons conservatorium?’, was  mijn aarzelend antwoord: ‘ik denk dat ik het niet kan laten - ik wil eigenlijk niets anders doen’. Waarop de man repliceerde: ‘jongeman, welkom, gij zijt binnen!’. Het was een evidentie voor mij. Ik had klarinet en piano gestudeerd aan de Lokerse Muziekacademie.

Aan het Gentse Muziekconservatorium behaalde ik een Eerste Prijs klarinet in de klas van Freddy Arteel, en een Eerste Prijs kamermuziek via de klassen van Dirk Vermeulen, François Glorieux en Piet Dombrecht. 

Aan hetzelfde conservatorium behaalde ik eerder een Eerste Prijs notenleer, transpositie en  daarna ook het pedagogisch diploma.

Verdere studies deed ik aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen, en behaalde  er het Hoger Diploma klarinet in de klas van Walter Boeykens, en een Eerste Prijs basklarinet bij Jan Guns.

Aan het Antwerpse conservatorium studeerde ik eveneens elektronische muziekcompositie, MIDI en opnametechnieken, en ben opnameleider in mijn eigen muziekstudio.

Bij Michael Scheck, Roger Leens en Johan Van Bouwelen studeerde ik koordirectie.

Het koor Makeblijde uit Zele dirigeer ik 25 jaar met veel vreugde.

 

Ik ben klarinet en samenspel/instrumentaal ensemble leraar-op-rust aan de academies van Lokeren en Buggenhout.